Krémes, parmezános gombás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 vékony szelet csirkemell filé
  • 3 közepes gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl húsleves alaplé (akár kockából is)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 8 közepes barna csiperke
  • só, bors
  • 50-60 g reszelt parmezán ízlés szerint (akár lehet több is)
  • 50 g vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 marék spenót
  • kevés olaj

Elkészítése:

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.

A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.

A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.

Hozzáadjuk a spenótot és addig keverjük, amíg elkezd összeesni. Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.

Az elkészült ételt tálalhatjuk kigőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.