Krémes húspogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek napraforgó olaj (a sütőtál kikenéséhez)
Tetejére:
- 4 ek ketchup
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek tejföl
- 2 közepes paradicsom
- 15 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.
Golyókat formázunk a húsmasszából és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és egy evőkanál segítségével lelapogatjuk.
A húspogácsákat lekenjük ketchuppal, teszünk rá 1-1 karika szeletelt hagymát, ezt lekenjük tejföllel, rá 1-1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









