Krémes húspogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek napraforgó olaj (a sütőtál kikenéséhez)
Tetejére:
- 4 ek ketchup
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek tejföl
- 2 közepes paradicsom
- 15 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.
Golyókat formázunk a húsmasszából és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és egy evőkanál segítségével lelapogatjuk.
A húspogácsákat lekenjük ketchuppal, teszünk rá 1-1 karika szeletelt hagymát, ezt lekenjük tejföllel, rá 1-1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »