Krémes húspogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek napraforgó olaj (a sütőtál kikenéséhez)
Tetejére:
- 4 ek ketchup
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek tejföl
- 2 közepes paradicsom
- 15 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.
Golyókat formázunk a húsmasszából és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és egy evőkanál segítségével lelapogatjuk.
A húspogácsákat lekenjük ketchuppal, teszünk rá 1-1 karika szeletelt hagymát, ezt lekenjük tejföllel, rá 1-1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »