Kölessel töltött csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-6 nagyobb, egész csirkecomb
- 1,5 dl köles
- 6-8 aszalt paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csapott tk szárított bazsalikom (ha van friss, az még jobb!)
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl száraz fehérbor, húsleves alaplé vagy víz
- kevés vaj
- só, bors
Elkészítése:
A kölest felöntjük 3 dl vízzel, kicsit megsózzuk és megfőzzük, majd kihűtjük.
Közben felvágjuk az aszalt paradicsomot, petrezselmyet és a tojásokat, majd a kihűlt köleshez adjuk és összekeverjük.
A combokat megtisztítjuk, megtöröljük, majd a bőrét fellazíjuk és alátöltjük a köleses keveréket.
A combokat egy tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal és morzsolt bazsalikommal. Tetejére kevés vajat teszünk és aláöntjük a bort/húsleves alaplevet/ vizet, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőbe toljuk. 60 perc után levesszük róla a fóliát és további 30 percig sütjük még.
Mi most zöldbabsalátával tálaltuk, de bármilyen, ízlésünknek megfelelő köretet választhatunk hozzá.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »