Kölessel töltött csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-6 nagyobb, egész csirkecomb
- 1,5 dl köles
- 6-8 aszalt paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csapott tk szárított bazsalikom (ha van friss, az még jobb!)
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl száraz fehérbor, húsleves alaplé vagy víz
- kevés vaj
- só, bors
Elkészítése:
A kölest felöntjük 3 dl vízzel, kicsit megsózzuk és megfőzzük, majd kihűtjük.
Közben felvágjuk az aszalt paradicsomot, petrezselmyet és a tojásokat, majd a kihűlt köleshez adjuk és összekeverjük.
A combokat megtisztítjuk, megtöröljük, majd a bőrét fellazíjuk és alátöltjük a köleses keveréket.
A combokat egy tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal és morzsolt bazsalikommal. Tetejére kevés vajat teszünk és aláöntjük a bort/húsleves alaplevet/ vizet, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőbe toljuk. 60 perc után levesszük róla a fóliát és további 30 percig sütjük még.
Mi most zöldbabsalátával tálaltuk, de bármilyen, ízlésünknek megfelelő köretet választhatunk hozzá.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »