Kínai sült csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke /1,5-2kg/
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab gyömbér, hámozott és szeletelt
Pác:
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál kínai öt fűszer por /ánizs, Sichuan bors, édeskömény, szegfűszeg és fahéj keveréke/
- 1/2 teáskanál kínai rozé bor (vagy Shaoxing bor) /száraz sherry is jó/
- 1/2 teáskanál szezámolaj
- 1/4 teáskanál só
- ½ kávéskanál fehér bors
A kenéshez:
- 1 evőkanál olaj
- 1/4 teáskanál szezámolaj
- 1 teáskanál méz
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. Keverjük össze a pác hozzávalóit és kívül-belül alaposan dörzsöljük be vele a csirkét.
A belsejébe tegyük a gyömbért és a fokhagymát majd az egészet tegyük egy zacskóba, öntsük rá a maradék pácot és tegyük a hűtőbe egy napra.
Másnap vegyük ki a csirkét a zacskóból, /dobjuk ki a fokhagymát és a gyömbért/, és hagyjuk megszáradni, tegyük egy tepsibe és előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük 40-45 percet.
Keverjük össze a kenéshez a mézet, szezám olajat és étolajat, kenjük le vele a csirkét és tegyük vissza sülni 10 percre.
Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »