Kínai sült csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke /1,5-2kg/
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér, hámozott és szeletelt

Pác:

  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál kínai öt fűszer por /ánizs, Sichuan bors, édeskömény, szegfűszeg és fahéj keveréke/
  • 1/2 teáskanál kínai rozé bor (vagy Shaoxing bor) /száraz sherry is jó/
  • 1/2 teáskanál szezámolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • ½ kávéskanál fehér bors

A kenéshez:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1/4 teáskanál szezámolaj
  • 1 teáskanál méz

Elkészítése:

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. Keverjük össze a pác hozzávalóit és kívül-belül alaposan dörzsöljük be vele a csirkét.

A belsejébe tegyük a gyömbért és a fokhagymát majd az egészet tegyük egy zacskóba, öntsük rá a maradék pácot és tegyük a hűtőbe egy napra.

Másnap vegyük ki a csirkét a zacskóból, /dobjuk ki a fokhagymát és a gyömbért/, és hagyjuk megszáradni, tegyük egy tepsibe és előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük 40-45 percet.

Keverjük össze a kenéshez a mézet, szezám olajat és étolajat, kenjük le vele a csirkét és tegyük vissza sülni 10 percre.

Rizzsel vagy salátával tálaljuk.