Kínai sült csirke

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke /1,5-2kg/
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér, hámozott és szeletelt

Pác:

  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál kínai öt fűszer por /ánizs, Sichuan bors, édeskömény, szegfűszeg és fahéj keveréke/
  • 1/2 teáskanál kínai rozé bor (vagy Shaoxing bor) /száraz sherry is jó/
  • 1/2 teáskanál szezámolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • ½ kávéskanál fehér bors

A kenéshez:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1/4 teáskanál szezámolaj
  • 1 teáskanál méz