Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai csirkeragu recept

Kínai csirkeragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg csirkemell filé
    • 1 friss ananász
    • bors
    • 2 ek szójaszósz
    • 3-4 ek kechup
    • diónyi gyömbér (friss)
    • kb 20 dkg cukkini
    • 1 piros húsú paprika
    • 1 csípős zöldpaprika
    • 1 sárga húsú paprika
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 3-4 ek vörösborecet
    • kevés kókuszzsír vagy zsír

    Elkészítése:

    A húst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy teáskanál sóval, egy teáskanál borssal és a szójaszósszal keverjük össze, tegyük félre.

    Akár előző este is elkészíthetjük. Ezesetben tegyük be a hűtőbe.

    A vöröshagymát vágjuk apróra, kevés zsiradékon dinszteljük meg, dobjuk rá a bepácolt húst és süssük majdnem készre (kb 8-10 perc), közben a paprikákat is mossuk meg, kockázzuk-karikázzuk fel, a cukkinit is mossuk meg,
    kockázzuk fel.

    Az ananász tisztítsuk meg, a kemény közepét vágjuk ki, majd kockázzuk fel.

    A paprikákat, a cukkini kockákat dobjuk rá a húsra és pár perc alatt pároljuk össze, közben a reszelt gyömbérrel, ketchuppal, borecettel ízesítsük, legvégül adjuk hozzá az ananászkockákat is.

    Csak egyet forraljunk rajta és már el is készült.

    Én párolt rizzsel kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá