Kínai csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemell filé
- 1 friss ananász
- só
- bors
- 2 ek szójaszósz
- 3-4 ek kechup
- diónyi gyömbér (friss)
- kb 20 dkg cukkini
- 1 piros húsú paprika
- 1 csípős zöldpaprika
- 1 sárga húsú paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3-4 ek vörösborecet
- kevés kókuszzsír vagy zsír
Elkészítése:
A húst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy teáskanál sóval, egy teáskanál borssal és a szójaszósszal keverjük össze, tegyük félre.
Akár előző este is elkészíthetjük. Ezesetben tegyük be a hűtőbe.
A vöröshagymát vágjuk apróra, kevés zsiradékon dinszteljük meg, dobjuk rá a bepácolt húst és süssük majdnem készre (kb 8-10 perc), közben a paprikákat is mossuk meg, kockázzuk-karikázzuk fel, a cukkinit is mossuk meg,
kockázzuk fel.
Az ananász tisztítsuk meg, a kemény közepét vágjuk ki, majd kockázzuk fel.
A paprikákat, a cukkini kockákat dobjuk rá a húsra és pár perc alatt pároljuk össze, közben a reszelt gyömbérrel, ketchuppal, borecettel ízesítsük, legvégül adjuk hozzá az ananászkockákat is.
Csak egyet forraljunk rajta és már el is készült.
Én párolt rizzsel kínáltam.