Kínai csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kínai csirkeragu

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemell filé
  • 1 friss ananász
  • bors
  • 2 ek szójaszósz
  • 3-4 ek kechup
  • diónyi gyömbér (friss)
  • kb 20 dkg cukkini
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 ek vörösborecet
  • kevés kókuszzsír vagy zsír

Elkészítése:

A húst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy teáskanál sóval, egy teáskanál borssal és a szójaszósszal keverjük össze, tegyük félre.

Akár előző este is elkészíthetjük. Ezesetben tegyük be a hűtőbe.

A vöröshagymát vágjuk apróra, kevés zsiradékon dinszteljük meg, dobjuk rá a bepácolt húst és süssük majdnem készre (kb 8-10 perc), közben a paprikákat is mossuk meg, kockázzuk-karikázzuk fel, a cukkinit is mossuk meg,
kockázzuk fel.

Az ananász tisztítsuk meg, a kemény közepét vágjuk ki, majd kockázzuk fel.

A paprikákat, a cukkini kockákat dobjuk rá a húsra és pár perc alatt pároljuk össze, közben a reszelt gyömbérrel, ketchuppal, borecettel ízesítsük, legvégül adjuk hozzá az ananászkockákat is.

Csak egyet forraljunk rajta és már el is készült.

Én párolt rizzsel kínáltam.