Kijevi rántott húsgolyó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 600 g pulykamell filé
- ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Töltelék:
- 10-10 dkg trappista és gouda sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál puha vaj
- 3 gerezd, fokhagyma
- evőkanál aprított petrezselyemzöld
- só, őrölt fekete bors
Panírozás:
- liszt
- felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Sütés:
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán, pépesre vagdaljuk.
A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.
A sajtokat megreszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a vágott petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.
Vizes kézzel veszünk egy tojásnyi húsmasszát a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.
Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra megsütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartár mártással forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.