Kijevi rántott húsgolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 600 g pulykamell filé
- ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Töltelék:
- 10-10 dkg trappista és gouda sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál puha vaj
- 3 gerezd, fokhagyma
- evőkanál aprított petrezselyemzöld
- só, őrölt fekete bors
Panírozás:
- liszt
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Sütés:
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán, pépesre vagdaljuk.
A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.
A sajtokat megreszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a vágott petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.
Vizes kézzel veszünk egy tojásnyi húsmasszát a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.
Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra megsütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartár mártással forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »