Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi rántott húsgolyó recept

Kijevi rántott húsgolyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g pulykamell filé
    • ízlés szerint só, őrölt fekete bors

    Töltelék:

    • 10-10 dkg trappista és gouda sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál puha vaj
    • 3 gerezd, fokhagyma
    • evőkanál aprított petrezselyemzöld
    • só, őrölt fekete bors

    Panírozás:

    • liszt
    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Sütés:

    • olaj

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán, pépesre vagdaljuk.

    A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.

    A sajtokat megreszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a vágott petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.

    Vizes kézzel veszünk egy tojásnyi húsmasszát a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.

    Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra megsütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartár mártással forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá