Kijevi rántott húsgolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 g pulykamell filé
- ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Töltelék:
- 10-10 dkg trappista és gouda sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 evőkanál puha vaj
- 3 gerezd, fokhagyma
- evőkanál aprított petrezselyemzöld
- só, őrölt fekete bors
Panírozás:
- liszt
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa
Sütés:
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán, pépesre vagdaljuk.
A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.
A sajtokat megreszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a vágott petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.
Vizes kézzel veszünk egy tojásnyi húsmasszát a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.
Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra megsütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartár mártással forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









