Kijevi rántott húsgolyó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g pulykamell filé
  • ízlés szerint só, őrölt fekete bors

Töltelék:

  • 10-10 dkg trappista és gouda sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 gerezd, fokhagyma
  • evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • só, őrölt fekete bors

Panírozás:

  • liszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa

Sütés:

  • olaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán, pépesre vagdaljuk.

A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.

A sajtokat megreszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a vágott petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.

Vizes kézzel veszünk egy tojásnyi húsmasszát a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.

Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra megsütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartár mártással forrón tálaljuk.