Ketchupos-barbecue-s csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 3-3 darab alsó és felső csirkecomb
- csirke fűszersó
- olaj
- só
- bors
- 4 evőkanál barbecue-szósz
- 3 evőkanál ketchup
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 5-6 paradicsom
- 1 zöld hegyeserős paprika
- 3-4 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd jól bekenjük az előzőleg összekevert szósszal. A szószhoz a barbecue-t, ketchupot és a fűszerkeveréket jól elkeverjük és még megsózzuk.
1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
A krumplit megpuculjuk. A tepsit kiolajozzuk, ráhelyezzük a hasábokra vágott burgonyát. Ételízesítővel, borssal meghintjük és jól összeforgatjuk. Ráhelyezzük a karikákra vágott vöröshagymát.
Ráhelyezzük a csirkecombokat és kevés olajat locsolunk rá. Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát és tovább pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









