Ketchupos-barbecue-s csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3-3 darab alsó és felső csirkecomb
- csirke fűszersó
- olaj
- só
- bors
- 4 evőkanál barbecue-szósz
- 3 evőkanál ketchup
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 5-6 paradicsom
- 1 zöld hegyeserős paprika
- 3-4 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd jól bekenjük az előzőleg összekevert szósszal. A szószhoz a barbecue-t, ketchupot és a fűszerkeveréket jól elkeverjük és még megsózzuk.
1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
A krumplit megpuculjuk. A tepsit kiolajozzuk, ráhelyezzük a hasábokra vágott burgonyát. Ételízesítővel, borssal meghintjük és jól összeforgatjuk. Ráhelyezzük a karikákra vágott vöröshagymát.
Ráhelyezzük a csirkecombokat és kevés olajat locsolunk rá. Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát és tovább pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikát is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.