Ketchupos-barbecue-s csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 3-3 darab alsó és felső csirkecomb
- csirke fűszersó
- olaj
- só
- bors
- 4 evőkanál barbecue-szósz
- 3 evőkanál ketchup
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 5-6 paradicsom
- 1 zöld hegyeserős paprika
- 3-4 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd jól bekenjük az előzőleg összekevert szósszal. A szószhoz a barbecue-t, ketchupot és a fűszerkeveréket jól elkeverjük és még megsózzuk.
1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
A krumplit megpuculjuk. A tepsit kiolajozzuk, ráhelyezzük a hasábokra vágott burgonyát. Ételízesítővel, borssal meghintjük és jól összeforgatjuk. Ráhelyezzük a karikákra vágott vöröshagymát.
Ráhelyezzük a csirkecombokat és kevés olajat locsolunk rá. Lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát és tovább pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »