Ketchupos-barbecue-s csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-3 darab alsó és felső csirkecomb
  • csirke fűszersó
  • olaj
  • bors
  • 4 evőkanál barbecue-szósz
  • 3 evőkanál ketchup

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 5-6 paradicsom
  • 1 zöld hegyeserős paprika
  • 3-4 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd jól bekenjük az előzőleg összekevert szósszal. A szószhoz a barbecue-t, ketchupot és a fűszerkeveréket jól elkeverjük és még megsózzuk.

1-2 órát pihentetjük a hűtőben.

A krumplit megpuculjuk. A tepsit kiolajozzuk, ráhelyezzük a hasábokra vágott burgonyát. Ételízesítővel, borssal meghintjük és jól összeforgatjuk. Ráhelyezzük a karikákra vágott vöröshagymát.

Ráhelyezzük a csirkecombokat és kevés olajat locsolunk rá. Lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát és tovább pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikát is.