Keleti pirított csirkemell üvegtésztával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 szál sárgarépa
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 3 szál újhagyma
- 2 db hegyes erős paprika /vagy zöld kaliforniai paprika /
- 2 db lila hagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávékanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 kávéskanál só
- cayenne-i bors
- 5 cl olívaolaj
- 1 dl szója szósz
- 1 db 20-25 dkg üvegtészta
Elkészítése:
A tésztát forró vízbe áztatjuk 25-30 percre.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk.
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűszerkeverékkel.
Ráöntjük az olíva olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is.
Visszatesszük a csirkét, ráöntjük a szója szószt, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.
Köretnek üvegtésztát készítettem mellé.
A tésztát nem főztem, csak forró vízbe áztattam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »