Keleti pirított csirkemell üvegtésztával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 szál sárgarépa
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 3 szál újhagyma
- 2 db hegyes erős paprika /vagy zöld kaliforniai paprika /
- 2 db lila hagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávékanál szárnyas fűszerkeverék
- 1 kávéskanál só
- cayenne-i bors
- 5 cl olívaolaj
- 1 dl szója szósz
- 1 db 20-25 dkg üvegtészta
Elkészítése:
A tésztát forró vízbe áztatjuk 25-30 percre.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk.
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűszerkeverékkel.
Ráöntjük az olíva olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is.
Visszatesszük a csirkét, ráöntjük a szója szószt, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.
Köretnek üvegtésztát készítettem mellé.
A tésztát nem főztem, csak forró vízbe áztattam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »