Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaspaprikás bográcsban recept

Kakaspaprikás bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kakas szétbontva, feldarabolva
    • 8-10 fej vöröshagyma
    • 1/2 kg zöldpaprika
    • 3 paradicsom
    • 1 erős paprika
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál köménymag
    • őrölt bors
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk kés lapjával. Zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a köménymagot, kicsit pirítjuk, hogy kipattogjon. Megsózzuk, majd hozzákerül a fokhagyma is.

    Beletesszük a feldarabolt húsokat (a mellehúsát mindenképpen daraboljuk szét), és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    A feldarabolt paprikát, a csípős paprikát egészben, vagy darabolva, és a leforrázott, héjától megfosztott paradicsomot is a bográcsba tesszük, majd nem lobogó, lassú tűzön hosszú ideig főzzük.

    A paprikát kiemelhetjük a bográcsból mielőtt túl erős lenne az ételünk. Nem kavarjuk, csak a bográcsot forgatjuk időnként.

    Hozzáadunk kevés őrölt borsot. Amikor a hús megpuhul, illetve a csontokról kezd lefőni, az őrölt pirospaprikát elkeverjük vörösborban, majd hozzákeverjük a léhez. Főzés közben kóstoljuk, és ha szükségesnek ítéljük fűszerezzünk rajta.

    Javít a paprikás ízén kis csokor lestyánlevél is, amit a főzés végén kiveszünk a bográcsból.

    Főtt krumplival, főtt tésztával vagy galuskával tálaljuk. A tejföl is nagy barátja a kakasnak!

    A kakas csontjából, bőréből kifőtt kollagén teszi igazán finommá a paprikást, aminek a szaftja másnapra be is kocsonyásodik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá