Kakas pörkölt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 házi kakas kb 3 kg-os
- zsír
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A zsírt felolvasztjuk, a hagymát apróra vagdaljuk, majd üvegesre pároljuk a zsírban.
Beletesszük a fűszereket, a fokhagymát. Pici vízzel felöntjük és egyet forralunk rajta, majd beletesszük a kakas húsokat, amit feldaraboltunk,és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Néha megrázogatjuk. A hús puhulásáig főzzük,s ennyi idő alatt a levét is elfövi,igazi szaftossá válik.
Nokedlit adunk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.