Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamell rozmaringos meggyraguval recept

Kacsamell rozmaringos meggyraguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 darab kacsamell
    • 1 ág rozmaring
    • őrölt bors
    • 10 dkg meggybefőtt
    • 1 dl meggylé
    • 2 szem szegfűszeg
    • 1 tk balzsamecet
    • 1 tk méz
    • 1 csipet rozmaring

    Elkészítése:

    A kacsamellek bőrét rácsosan bevagdossuk, vigyázva, hogy a húsig ne vágjunk be.

    Sózzuk, borsozzuk, és egy tapadás mentes serpenyőben bőrével lefelé megpirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon.

    Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk, a zsírjával együtt. Rádobjuk a rozmaring ágacskát és előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.

    Közben a meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzádobjuk a szegfűszeget, a csipetnyi rozmaringot. Ízesítjük még a mézzel, valamint a balzsamecettel. Összeforraljuk amíg kissé besűrűsödik.

    Miután a kacsa megsült, pár percig pihentetjük, aztán felszeletelve tálaljuk burgonyakörettel, valamint a meggyraguval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá