Kacsamell rozmaringos meggyraguval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 darab kacsamell
  • 1 ág rozmaring
  • őrölt bors
  • 10 dkg meggybefőtt
  • 1 dl meggylé
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 tk méz
  • 1 csipet rozmaring

Elkészítése:

A kacsamellek bőrét rácsosan bevagdossuk, vigyázva, hogy a húsig ne vágjunk be.

Sózzuk, borsozzuk, és egy tapadás mentes serpenyőben bőrével lefelé megpirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk, a zsírjával együtt. Rádobjuk a rozmaring ágacskát és előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.

Közben a meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzádobjuk a szegfűszeget, a csipetnyi rozmaringot. Ízesítjük még a mézzel, valamint a balzsamecettel. Összeforraljuk amíg kissé besűrűsödik.

Miután a kacsa megsült, pár percig pihentetjük, aztán felszeletelve tálaljuk burgonyakörettel, valamint a meggyraguval.