Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsacomb párolt savanyú káposztával recept

Kacsacomb párolt savanyú káposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 kacsacomb
    • 3 evőkanál kacsazsír
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • őrölt kömény
    • 1 dl étolaj
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1 csapott evőkanál ecet (10%)
    • víz

    Elkészítése:

    A kacsacombokat megtisztítjuk és beirdaljuk.

    Teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

    A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst. Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri húsforgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.

    A savanyú káposztát langyos vízben lemossuk és teflonos vagy kerámia serpenyőbe tesszük.

    Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt. Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.

    Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takaréklángon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá