Kacsacomb párolt savanyú káposztával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- 3 evőkanál kacsazsír
- só
- 50 dkg savanyú káposzta
- őrölt kömény
- 1 dl étolaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csapott evőkanál ecet (10%)
- víz
Elkészítése:
A kacsacombokat megtisztítjuk és beirdaljuk.
Teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.
A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst. Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri húsforgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.
A savanyú káposztát langyos vízben lemossuk és teflonos vagy kerámia serpenyőbe tesszük.
Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt. Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.
Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takaréklángon sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.