Kacsacomb párolt savanyú káposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kacsacomb párolt savanyú káposztával

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • őrölt kömény
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál ecet (10%)
  • víz

Elkészítése:

A kacsacombokat megtisztítjuk és beirdaljuk.

Teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst. Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri húsforgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.

A savanyú káposztát langyos vízben lemossuk és teflonos vagy kerámia serpenyőbe tesszük.

Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt. Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.

Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takaréklángon sütjük.