Ínyenc pulykamell levelestésztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg pulykamell filé
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 1 szelet csemegeszalonna
- 1 tömlős sajt
- 20 dkg füstölt sajt
- só és bors
- 2 cs leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A pulykamellet és a kaliforniai paprikát ujjnyi csíkokra, a lilahagymát karikára, a szalonnát pedig keskeny csíkokra vágjuk. A gombát a levétől leszűrjük, a füstölt sajtot lereszeljük.
Egy forró serpenyőben vagy wokban zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a húst, a paprikát, a hagymát, a gombát, sózzuk, borsozzuk és 10-12 perc alatt addig pároljuk, míg a leve (amit a hús enged) el nem fő.
A levelestésztát kitekerjük, keresztben 4-4 másfél centis csíkot levágunk (a díszítéshez kell) és a lapokat 4-4 darabra vágjuk.
Minden téglalapot megkenünk a tömlős sajttal, ráhalmozunk a serpenyős húsból, a tetejére vastagon reszelt sajtot rakunk, a tészta széleit lekenjük tojással és becsomagoljuk úgy, hogy a ráhajtások alulra kerüljenek, majd legvégül “biztos ami biztos alapon” még egy villával is körbenyomkodjuk a széleit, így biztosan nem fog a sajt utat törni!
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, tetejét megkenjük tojással és a keskeny csíkokból masniszerű díszítést helyezünk rájuk. Így tetszetősebb!
Végül a masnikat is tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben 23-25 perc alatt megsütjük!
Miután elkészült, tálalhatjuk. Jómagam frissen habart krumplipürével és fügezselével szervíroztam.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »