Ínyenc pulykamell levelestésztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg pulykamell filé
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis üveg szeletelt gomba
- 1 szelet csemegeszalonna
- 1 tömlős sajt
- 20 dkg füstölt sajt
- só és bors
- 2 cs leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A pulykamellet és a kaliforniai paprikát ujjnyi csíkokra, a lilahagymát karikára, a szalonnát pedig keskeny csíkokra vágjuk. A gombát a levétől leszűrjük, a füstölt sajtot lereszeljük.
Egy forró serpenyőben vagy wokban zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a húst, a paprikát, a hagymát, a gombát, sózzuk, borsozzuk és 10-12 perc alatt addig pároljuk, míg a leve (amit a hús enged) el nem fő.
A levelestésztát kitekerjük, keresztben 4-4 másfél centis csíkot levágunk (a díszítéshez kell) és a lapokat 4-4 darabra vágjuk.
Minden téglalapot megkenünk a tömlős sajttal, ráhalmozunk a serpenyős húsból, a tetejére vastagon reszelt sajtot rakunk, a tészta széleit lekenjük tojással és becsomagoljuk úgy, hogy a ráhajtások alulra kerüljenek, majd legvégül “biztos ami biztos alapon” még egy villával is körbenyomkodjuk a széleit, így biztosan nem fog a sajt utat törni!
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, tetejét megkenjük tojással és a keskeny csíkokból masniszerű díszítést helyezünk rájuk. Így tetszetősebb!
Végül a masnikat is tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben 23-25 perc alatt megsütjük!
Miután elkészült, tálalhatjuk. Jómagam frissen habart krumplipürével és fügezselével szervíroztam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »