Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellet és a kaliforniai paprikát ujjnyi csíkokra, a lilahagymát karikára, a szalonnát pedig keskeny csíkokra vágjuk. A gombát a levétől leszűrjük, a füstölt sajtot lereszeljük.
Egy forró serpenyőben vagy wokban zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a húst, a paprikát, a hagymát, a gombát, sózzuk, borsozzuk és 10-12 perc alatt addig pároljuk, míg a leve (amit a hús enged) el nem fő.
A levelestésztát kitekerjük, keresztben 4-4 másfél centis csíkot levágunk (a díszítéshez kell) és a lapokat 4-4 darabra vágjuk.
Minden téglalapot megkenünk a tömlős sajttal, ráhalmozunk a serpenyős húsból, a tetejére vastagon reszelt sajtot rakunk, a tészta széleit lekenjük tojással és becsomagoljuk úgy, hogy a ráhajtások alulra kerüljenek, majd legvégül “biztos ami biztos alapon” még egy villával is körbenyomkodjuk a széleit, így biztosan nem fog a sajt utat törni!
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, tetejét megkenjük tojással és a keskeny csíkokból masniszerű díszítést helyezünk rájuk. Így tetszetősebb!
Végül a masnikat is tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben 23-25 perc alatt megsütjük!
Miután elkészült, tálalhatjuk. Jómagam frissen habart krumplipürével és fügezselével szervíroztam.
Jó étvágyat kívánok!