Ínyenc pulykamell levelestésztában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 45 dkg pulykamell filé
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • 1 szelet csemegeszalonna
  • 1 tömlős sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só és bors
  • 2 cs leveles tészta
  • 1 tojás

Elkészítése:

A pulykamellet és a kaliforniai paprikát ujjnyi csíkokra, a lilahagymát karikára, a szalonnát pedig keskeny csíkokra vágjuk. A gombát a levétől leszűrjük, a füstölt sajtot lereszeljük.

Egy forró serpenyőben vagy wokban zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a húst, a paprikát, a hagymát, a gombát, sózzuk, borsozzuk és 10-12 perc alatt addig pároljuk, míg a leve (amit a hús enged) el nem fő.

A levelestésztát kitekerjük, keresztben 4-4 másfél centis csíkot levágunk (a díszítéshez kell) és a lapokat 4-4 darabra vágjuk.

Minden téglalapot megkenünk a tömlős sajttal, ráhalmozunk a serpenyős húsból, a tetejére vastagon reszelt sajtot rakunk, a tészta széleit lekenjük tojással és becsomagoljuk úgy, hogy a ráhajtások alulra kerüljenek, majd legvégül “biztos ami biztos alapon” még egy villával is körbenyomkodjuk a széleit, így biztosan nem fog a sajt utat törni!

Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, tetejét megkenjük tojással és a keskeny csíkokból masniszerű díszítést helyezünk rájuk. Így tetszetősebb!

Végül a masnikat is tojással megkenjük és 190 fokra előmelegített sütőben 23-25 perc alatt megsütjük!

Miután elkészült, tálalhatjuk. Jómagam frissen habart krumplipürével és fügezselével szervíroztam.

Jó étvágyat kívánok!