Indiai curry recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell filé
- 2-3 kanál sűrű joghurt
- só, őrölt fekete bors, chili pehely
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 2 chili paprika
- 1,5 dl kókusztej
Fűszerek:
- 2 kanál koriandermag
- 1 kanál római kömény
- 1 darabka fahéj
- 1 kanál kurkuma
- 1 kanál őrölt curry por
Továbbá:
- olíva olaj
- 1/2 citrom
- friss korianderzöld
- basmati rizs
- naan kenyér
Elkészítése:
Először a csirkemellet kockázzuk fel, majd sóval, borssal, chili pehellyel és a joghurttal összekeverve bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk.
Közben a koriandermagot, a fahéjat és a római köményt egy serpenyőbe szórjuk és kevergetve megpirítjuk. Kihűtjük, majd kávédarálóban megdaráljuk az egészet. A fokhagymát, a gyömbért és az egyik chili paprikát késes aprítóba tesszük és krémmé zúzzuk.
Ez után egy serpenyőben olajat forrósítunk és az aprított hagymát megsütjük rajta. Mikor lesült kissé, akkor hozzáadjuk a bepácolt húskockákat majd tovább pirítjuk az egészet.
Mikor a hús kifehéredett, akkor hozzáadjuk az őrölt fűszer keveréket, a kurkumát, a curry port, a lezúzott gyömbéres pasztát, a citrom levét és a másik darabolt chili paprikát.
Kevés vizet öntünk alá és lefedve, lassú tűzön megpároljuk az ételt. Ha kell, sózzuk és borsozzuk. Mikor elkészült, aprított chili paprikával
Friss koriander zölddel meghintve tálaljuk. Párolt rizst és naan kenyeret kínálunk hozzá.