Húsos tészta (maradékmentés) recept
Hozzávalók:
- kb 30 dkg maradék sült kacsamell (vagy maradék sült hús)
- 20 dkg metélt tészta (vagy ízlés szerinti tészta)
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 ek dijoni mustár
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A kacsamellről vegyük le a bőrt, majd csipkedjük kisebb darabokra. A húst tépkedjük nagyobb darabokra. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kisebb darabokra csipkedett kacsabőrt és süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre. A maradék zsiradékba tegyük bele a kockákra vágott császárszalonnát és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
Ezután adjuk hozzá a zsírhoz az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a tépett kacsamellet és süssük egy-két percig. Ezután adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd a tejfölt és a mustárt, és melegítsük alaposan össze. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük le, adjuk hozzá a szaftos húshoz és melegítsük össze.
Tipp:
Tálalás előtt szedjük a tésztát tányérba, majd szórjuk meg a ropogós kacsabőrrel és reszeljünk rá ízlés szerint sajtot, majd úgy kínáljuk.