Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hercegnő burgonya rántott csirkével recept

Hercegnő burgonya  rántott csirkével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Burgonyához:

    • 80 dkg burgonya
    • 10 dkg vaj
    • 1 tk só
    • késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Rántott csirkéhez:

    • 4 szelet csirkemell filé
    • 4 db felsőcomb
    • 4 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirke húsokat befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.

    A szokásos módom bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

    Forró olajban, fedő alatt puhára pároljuk és szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A megtisztított és apróra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

    Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A burgonyához adjuk a tojássárgákat, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.

    A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk a krumplis masszából.

    200 fokon hőlégkeveréssel kb 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.

    Melegen, azonnal a rántott csirkével tálaljuk.
    Párolt répával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá