Hercegnő burgonya rántott csirkével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hercegnő burgonya  rántott csirkével

Hozzávalók:
Burgonyához:

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk só
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 2 tojássárgája

Rántott csirkéhez:

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 4 db felsőcomb
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 egész tojás
  • bors
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirke húsokat befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.

A szokásos módom bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban, fedő alatt puhára pároljuk és szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

A megtisztított és apróra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

Közben a sütőt előmelegítjük. Két nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A burgonyához adjuk a tojássárgákat, simára keverjük és csillagcsöves zsákba töltjük.

A sütőpapíros tepsire kis halmokat nyomunk a krumplis masszából.

200 fokon hőlégkeveréssel kb 20 perc alatt megsütjük. Amikor már kezd egy kicsit pirulni a teteje, akkor jó.

Melegen, azonnal a rántott csirkével tálaljuk.
Párolt répával díszítjük.