Házi májkrém recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
- füstöl szalonna ízlés szerint
- só, bors szintén ízlés szerint
- 1 ek olaj vagy zsír
- 1-2 ek tejföl
Elkészítése:
A felaprított hagymát, kockázott füstölt szalonnát és a zúzott fokhagymát az olajon alaposan megpirítjuk, majd ehhez hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott májat.
A hagymás májas egyveleget alaposan összesütjük és a végén sózzuk, borsozzuk. Amikor kihűlt egy késes aprítóban egy evőkanál tejföllel krémesre turmixoljuk.
Ízlés szerint kenyérre kenve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









