Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi csirkemáj pástétom recept

Házi csirkemáj pástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • zsír (lehet tyúk, liba vagy kacsa is)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kg csirkemáj
    • 10 dkg vaj (NEM margarin!)
    • só, bors
    • 1 csomag morzsolt majoránna
    • kevés tejszín (kb 2-3 ek)
    • 2-3 tk mustár (ízlés szerint)
    • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    A májat mossuk meg, majd a hártyákat szedjük le. Ha szép nagyok, akkor vágjuk kisebb darabokra.

    A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apróra.

    Egy edényben forrósítsunk kevés zsírt, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Amikor a hagyma már színes, akkor adjuk hozzá a májat és pirítsuk fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a vajat, várjuk meg, amíg elolvad és fedővel takarjuk le.

    Főzzük 15-20 percig. Ha a máj megfőtt (akkor főtt meg, ha egy kést, vagy hurkapálcát beleszúrva nem folyik belőle véres lé) akkor adjuk hozzá a fűszereket és forraljuk még kb 1 percig.

    Botmixerrel pürésítsük az egészet. Kóstoljuk meg és még ízesítsük ízlésünknek megfelelően és tejszín, mustár hozzáadásával állítsuk be a sűrűségét és a zúzott fokhagymával az ízét.

    Tegyük kisebb edényekbe és a tetejére kanalazzunk kevés zsírt, így nem fog megbarnulni.

    Ízlés szerint a májkrémbe tehetünk még fokhagymát, chillit, bazsalikomot, ki mivel szereti.

    Ha sok egyszerre ez az adag, akkor kiadagolva, zsírral lezárva le lehet fagyasztani, majd szobahőmérsékleten kiengedni fogyasztás előtt. Olyan, mintha friss lenne.

    A kész májkrém hűtőben 4-5 napig simán eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá