Hawaii csirkemell párolt rizzsel recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 20 dkg csirkemell
- 2 szelet sonka
- 2 szelet sajt
- 1 ek (olíva)olaj
- 4 szelet ananászkarika
- csipet só
- csipet bors
- vaj a sütőtál kikenéséhez
A körethez:
- fél bögre (basmati) rizs
- 1 bögre forró víz
- 1 mk só
- csipet vegeta
- 1 ek (olíva)olaj
Elkészítése:
Első lépésként egy serpenyőben felhevítem az olajat. Amíg az olaj melegszik, előkészítem a húst.
Megmosom, a vizet papírtörlővel leitatom róla, hosszában kettévágom.
A kapott két szelet csirkemell mindkét oldalát sózom, borsozom. A felhevült olajra teszem, ahol viszonylag magas hőfokon, oldalanként körülbelül 3 perc alatt elősütöm.
Egy kivajazott jénai tálba szedem a húsokat. Mindegyikre két-két darab félbevágott szelet sonkát, valamint egy-egy ananászkarikát teszek, végül ráterítem a sajtszeleteket.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm (nagyjából 20 perc alatt).
Amíg a hús pirul, elkészítem a köretet.
Az olajat felforrósítom, ráöntöm a rizst, néhányszor átkeverem. A forró vízzel felöntöm, sózom, hozzáadom a vegetát. Időnként megkeverve 10 percig főzöm, majd leveszem a tűzről és néhány percig fedő alatt pihentetem.
Amint elkészült, azonnal tálalom.
Frissen, melegen a legfinomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »