Hozzávalók:
A húshoz:
A körethez:
Elkészítése:
Első lépésként egy serpenyőben felhevítem az olajat. Amíg az olaj melegszik, előkészítem a húst.
Megmosom, a vizet papírtörlővel leitatom róla, hosszában kettévágom.
A kapott két szelet csirkemell mindkét oldalát sózom, borsozom. A felhevült olajra teszem, ahol viszonylag magas hőfokon, oldalanként körülbelül 3 perc alatt elősütöm.
Egy kivajazott jénai tálba szedem a húsokat. Mindegyikre két-két darab félbevágott szelet sonkát, valamint egy-egy ananászkarikát teszek, végül ráterítem a sajtszeleteket.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm (nagyjából 20 perc alatt).
Amíg a hús pirul, elkészítem a köretet.
Az olajat felforrósítom, ráöntöm a rizst, néhányszor átkeverem. A forró vízzel felöntöm, sózom, hozzáadom a vegetát. Időnként megkeverve 10 percig főzöm, majd leveszem a tűzről és néhány percig fedő alatt pihentetem.
Amint elkészült, azonnal tálalom.
Frissen, melegen a legfinomabb!