Háromhúsos tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20-25 cm hosszú sertéskaraj
- 20-25 cm hosszú 2-3 cm-es átmérőjű pulykamell csík
- marhafelsálból akkora szelet, melyet kiklopfolva betekerjük a karajt
- só, bors, zsálya, kakukkfű, curry, fokhagyma
- 3-4 dl cola
- 2 dl száraz vörösbor
- 3 dl húsalaplé
Elkészítése:
Sóval, borssal és curryvel bekenjük a kissé körbeolajozott pulykamellet, folpackal szorosan feltekerjük és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük.
A sütést meglőző este kiklopfoljuk a marhahúst és a colában érleljük másnap reggelig. Másnap lecsepegtetjük és fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával körbekenjük.
A sertéskarajt a lágy vajjal körbekenjük és sózzuk, borsozzuk
Egy hegyes késsel átlyukasztjuk a sertéskarajt, beletesszük a fagyos pulykamellet (amiről előtte leszedjük a fóliát). A karajt szorosan a felsálba tekerjük és zsineggel átkötjük.
Forró zsiradékban kérget sütünk a kötözött húson, majd felöntjük a húslevessel és fólia alatt, tepsibe téve 180 fokos sütőben megsütjük. Az utolsó negyed órában felöntjük a borral és fedetlenül készre sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.