Háromhúsos tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20-25 cm hosszú sertéskaraj
- 20-25 cm hosszú 2-3 cm-es átmérőjű pulykamell csík
- marhafelsálból akkora szelet, melyet kiklopfolva betekerjük a karajt
- só, bors, zsálya, kakukkfű, curry, fokhagyma
- 3-4 dl cola
- 2 dl száraz vörösbor
- 3 dl húsalaplé
Elkészítése:
Sóval, borssal és curryvel bekenjük a kissé körbeolajozott pulykamellet, folpackal szorosan feltekerjük és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük.
A sütést meglőző este kiklopfoljuk a marhahúst és a colában érleljük másnap reggelig. Másnap lecsepegtetjük és fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával körbekenjük.
A sertéskarajt a lágy vajjal körbekenjük és sózzuk, borsozzuk
Egy hegyes késsel átlyukasztjuk a sertéskarajt, beletesszük a fagyos pulykamellet (amiről előtte leszedjük a fóliát). A karajt szorosan a felsálba tekerjük és zsineggel átkötjük.
Forró zsiradékban kérget sütünk a kötözött húson, majd felöntjük a húslevessel és fólia alatt, tepsibe téve 180 fokos sütőben megsütjük. Az utolsó negyed órában felöntjük a borral és fedetlenül készre sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »