Hamis dubarry recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 450 g brokkoli-karfiol keverék (mirelit)
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek liszt
- 200 ml tej
- 2-3 ek tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- szükség szerint zsiradék
Elkészítése:
A csirkecombokat kicsontozzuk, pillangóvágással: a hús közepétől kifelé bevágjuk mindkét oldalon és kihajtjuk. Kicsit megklopfoljuk, fűszerezzük.
Besamel mártást készítünk. A vajat felhevítjük, picit sózzuk, liszttel megszórjuk és tejjel felöntjük, simára keverjük. Fűszerezzük ízlés szerint és tejöllel elkeverjük.
A húst serpenyőben kevés zsiradékon elősütjük. A mirelit zöldséget sós vízben előfőzzük. Egy jénai tálat kizsírozunk, belehelyezzük a húsokat és erre halmozzuk a zöldségeket.
Leöntjük besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük 200 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »