Hamis dubarry recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 450 g brokkoli-karfiol keverék (mirelit)
- 5 dkg vaj
- 2-3 ek liszt
- 200 ml tej
- 2-3 ek tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- szükség szerint zsiradék
Elkészítése:
A csirkecombokat kicsontozzuk, pillangóvágással: a hús közepétől kifelé bevágjuk mindkét oldalon és kihajtjuk. Kicsit megklopfoljuk, fűszerezzük.
Besamel mártást készítünk. A vajat felhevítjük, picit sózzuk, liszttel megszórjuk és tejjel felöntjük, simára keverjük. Fűszerezzük ízlés szerint és tejöllel elkeverjük.
A húst serpenyőben kevés zsiradékon elősütjük. A mirelit zöldséget sós vízben előfőzzük. Egy jénai tálat kizsírozunk, belehelyezzük a húsokat és erre halmozzuk a zöldségeket.
Leöntjük besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »