Hagymás, gombás tejfölös csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg csíkozott csirkemell filé (vagy másmilyen hús)
- 4-5 fej vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- egy kis üveg szeletelt gomba
- a sűrítéshez 1 ek finomliszt
- kb 3 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat tisztítás után felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, majd hozzáadjuk a csirkemell filét és sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve, lassan puhára pároljuk. Az elfőtt vizet pótoljuk!
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt gombát is és pár percig együtt főzzük.
Végül a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a húsra öntjük.
Összeforraljuk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.