Hagymás, gombás tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg csíkozott csirkemell filé (vagy másmilyen hús)
- 4-5 fej vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- egy kis üveg szeletelt gomba
- a sűrítéshez 1 ek finomliszt
- kb 3 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat tisztítás után felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, majd hozzáadjuk a csirkemell filét és sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve, lassan puhára pároljuk. Az elfőtt vizet pótoljuk!
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt gombát is és pár percig együtt főzzük.
Végül a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a húsra öntjük.
Összeforraljuk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »