Hagymás, gombás tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg csíkozott csirkemell filé (vagy másmilyen hús)
- 4-5 fej vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- egy kis üveg szeletelt gomba
- a sűrítéshez 1 ek finomliszt
- kb 3 dl tejföl
Elkészítése:
A hagymákat tisztítás után felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, majd hozzáadjuk a csirkemell filét és sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve, lassan puhára pároljuk. Az elfőtt vizet pótoljuk!
Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt gombát is és pár percig együtt főzzük.
Végül a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a húsra öntjük.
Összeforraljuk és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »