Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás csirketokány recept

Hagymás csirketokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tokány:

    • 50 dkg csirkemell
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2-3 csipet szárított, darabolt metélőhagyma
    • kb 0,5 dl étolaj
    • 2,5 dl tejszín (30 %-os)
    • ízlés szerint őrölt feketebors
    • ízlés szerint só
    • víz

    Párolt rizs:

    • 20 dkg jázmin rizs
    • víz

    Saláta:

    • 15 dkg feta sajt
    • 2 evőkanál olivaolaj
    • 1 kígyóuborka
    • 2 db paradicsom
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • 1 csomag zöld saláta keverék

    Elkészítése:

    A hagymákat meghámozzuk és nagyon vékonyan felszeleteljük.

    A hagymát felforrósított olajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk. E

    zután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a metélőhagymát, majd addig főzzük ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben ha szükséges pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.

    Mikor puha a hús, hozzáadjuk a főzőtejszínt, simára keverjük, felforraljuk és kész is a tokány.

    Elkészítjük a párolt rizst. A rizst megmossuk, majd egy lábasba tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

    A salátához a saláta keveréket egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott uborkát és hagymát, a felszeletelt paradicsomot, a felkockázott feta sajtot és a 2 evőkanál olivaolajat. Óvatosan összeforgatjuk a hozzávalókat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá