Hagymás csirketokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tokány:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 csipet szárított, darabolt metélőhagyma
  • kb 0,5 dl étolaj
  • 2,5 dl tejszín (30 %-os)
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
  • víz

Párolt rizs:

  • 20 dkg jázmin rizs
  • víz

Saláta:

  • 15 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 csomag zöld saláta keverék

Elkészítése:

A hagymákat meghámozzuk és nagyon vékonyan felszeleteljük.

A hagymát felforrósított olajon alacsony lángon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk. E

zután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a metélőhagymát, majd addig főzzük ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben ha szükséges pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.

Mikor puha a hús, hozzáadjuk a főzőtejszínt, simára keverjük, felforraljuk és kész is a tokány.

Elkészítjük a párolt rizst. A rizst megmossuk, majd egy lábasba tesszük és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

A salátához a saláta keveréket egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott uborkát és hagymát, a felszeletelt paradicsomot, a felkockázott feta sajtot és a 2 evőkanál olivaolajat. Óvatosan összeforgatjuk a hozzávalókat.