Hagymás csirkecomb gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 40 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 ek olaj, vagy zsír
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 2 ek vargánya gombapor
- 1 dl rozé bor
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözöm, kicsontozom és tojásnyi darabokra vágom.
A zsiradékon üvegesre párolom a szálasra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot és 2 percig kevergetve megpirítom.
Hozzáadom a felszeletelt gombát, rászeletelem a fokhagymát, megszórom bazsalikommal, oregánoval és addig pirítom, amíg elfövi a gomba eresztett levét.
Megszórom a gombaporral, hozzáadom a húst, aláöntöm a bort, sózom és a hús puhulásáig párolom.
Sült krumplival, és/vagy párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »