Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- csirke fűszersó ízlés szerint
- 2-3 ek (dijoni) mustár
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek libazsír (elősütéshez)
Körethez:
- 6 közepes burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- kb 0,5 dl víz
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.
Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.
A burgonyát és a hagymákat meghámozzuk. A burgonyát karikára, a hagymákat apróra vágjuk.
Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk.
Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, ráöntjük a vizet és alufóliával lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük (ekkorra a burgonya is megpuhul). Ekkor eltávolítjuk a fóliát és az egészet szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »