Gyümölcsös kacsamell recept

Hozzávalók:
- 1 kicsontozott, fiatal kacsamell
- 1 savanykás alma
- 4 dkg vörös áfonya
- kevés vaj
- só, bors, friss petrezselyem levél, rozmaring levél ízlés szerint
- 1 ek darabosabb kenyérmorzsa
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a kockára vágott almát, áfonyát, zsemlemorzsát és aprított zöldfűszereket, majd sózzuk.
A kacsamellekre óvatosan zsebet vágunk, majd a tölteléket beletöltjük és hurkapálcikával összetűzzük.
Kevés kacsazsíron, alacsony hőfokon megpirítjuk a bőrös oldalát 8-10 perc alatt, majd magasabb hőfokon a többi oldalait is. Tányérra tesszük és lefedve pihentetjük.
Kevés zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin picit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és pár perc alatt kiforraljuk. Beletesszük a maradék áfonyát és pár percig még főzzük.
Kisebb darabokra vágott, felőfőzött, majd vajon megpirított burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Aki nem szereti a rozéra sült kacsamellet, jobban is átsütheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »