Gyümölcsös kacsamell recept

Hozzávalók:
- 1 kicsontozott, fiatal kacsamell
- 1 savanykás alma
- 4 dkg vörös áfonya
- kevés vaj
- só, bors, friss petrezselyem levél, rozmaring levél ízlés szerint
- 1 ek darabosabb kenyérmorzsa
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a kockára vágott almát, áfonyát, zsemlemorzsát és aprított zöldfűszereket, majd sózzuk.
A kacsamellekre óvatosan zsebet vágunk, majd a tölteléket beletöltjük és hurkapálcikával összetűzzük.
Kevés kacsazsíron, alacsony hőfokon megpirítjuk a bőrös oldalát 8-10 perc alatt, majd magasabb hőfokon a többi oldalait is. Tányérra tesszük és lefedve pihentetjük.
Kevés zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin picit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és pár perc alatt kiforraljuk. Beletesszük a maradék áfonyát és pár percig még főzzük.
Kisebb darabokra vágott, felőfőzött, majd vajon megpirított burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Aki nem szereti a rozéra sült kacsamellet, jobban is átsütheti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »