Grillezett csirkemell sóskamártással főtt burgonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- só, bors
- olívaolaj egy kevés
- 1-2 szál újhagyma
- pár darab ördögszekérgomba
- petrezselyemzöld pár szál
A sóskamártáshoz:
- 40 dkg mirelit sóskapüré
- 1 db vöröshagyma kisebb
- só, őrölt feketebors
- 1 dl tejöl
- 1 dl tejszín
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A hússzeleteket előző nap fokhagymás tejbe áztatjuk, majd kivéve a pácléből letörölgetjük.
Egy grillserpenyőt olívával kikenünk, majd rátesszük a hússzeleteket és puhulásig grillezzük mindkét oldalát.
Az újhagymát és a gombákat kettévágjuk, majd a hús mellé helyezzük a grillre.
A mártás elkészítése:
A mirelit sóskát szobahőmérsékleten felengedjük.
Egy lábosba olajat hevítünk, majd belereszeltjük a hagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sóskát és jól összekeverjük.
Cukrozzuk, sózzuk és borsozzuk.
10 percig főzzük lefedve, majd tejfölbe kevert keményítővel besűrítjük.
Aki szereti, tejszínnel is dúsíthatja.
Főtt burgonyával és a grillezett hússal és a grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.