Grillen sült rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 vastag szelet csirkemell
- 6 szelet füstölt sonka
- 6 szelet füstölt sajt
- 12 vékony szelet vaj (10 dkg)
- 6 tk medvehagyma pesto vagy 2 fej lilahagyma
- 1/2 cs csirkefűszer
- őrölt bors
- alufólia
Elkészítése:
Az alufóliát 30 centis darabokra tépjük (ha vékonyabb, akkor duplán rakjuk).
A közepére teszünk egy szelet vajat, ráfektetjük a csirkemellet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, megkenjük medvehagyma pestoval vagy lilahagyma karikákat teszünk rá, erre jön egy szelet füstölt sonka, majd egy szelet füstölt sajt, azután a másik szelet vaj, végül megborsozzuk és becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy a széleit feltekerjük ügyelve, hogy süléskor nehogy kifolyjon a finom fűszeres mártogatós sült vaj.
Szabadtűzön parázs felett grillrácsra tesszük és legalább 40-45 percig sütjük. Forgatni, mozgatni nem kell!
Ha sütőben készítjük, akkor 220 fokon (alsó sütés) nagyjából 1 óra alatt szépen megsül.
Elég szaftos lesz, de aki szárazabban szereti, 1 szelet vaj is elég hozzá. Miután elkészült, a csomagokat fémtálcára tesszük és forrón szervírozhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Minden évben készítek medvehagyma pestot, mert nagyon szeretjük akár sima kacsazsíros kenyéren vagy sült húsokhoz: https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »