Grillen sült rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 vastag szelet csirkemell
  • 6 szelet füstölt sonka
  • 6 szelet füstölt sajt
  • 12 vékony szelet vaj (10 dkg)
  • 6 tk medvehagyma pesto vagy 2 fej lilahagyma
  • 1/2 cs csirkefűszer
  • őrölt bors
  • alufólia

Elkészítése:

Az alufóliát 30 centis darabokra tépjük (ha vékonyabb, akkor duplán rakjuk).

A közepére teszünk egy szelet vajat, ráfektetjük a csirkemellet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, megkenjük medvehagyma pestoval vagy lilahagyma karikákat teszünk rá, erre jön egy szelet füstölt sonka, majd egy szelet füstölt sajt, azután a másik szelet vaj, végül megborsozzuk és becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy a széleit feltekerjük ügyelve, hogy süléskor nehogy kifolyjon a finom fűszeres mártogatós sült vaj.

Szabadtűzön parázs felett grillrácsra tesszük és legalább 40-45 percig sütjük. Forgatni, mozgatni nem kell!

Ha sütőben készítjük, akkor 220 fokon (alsó sütés) nagyjából 1 óra alatt szépen megsül.

Elég szaftos lesz, de aki szárazabban szereti, 1 szelet vaj is elég hozzá. Miután elkészült, a csomagokat fémtálcára tesszük és forrón szervírozhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Minden évben készítek medvehagyma pestot, mert nagyon szeretjük akár sima kacsazsíros kenyéren vagy sült húsokhoz: https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/