Hozzávalók:
Elkészítése:
Az alufóliát 30 centis darabokra tépjük (ha vékonyabb, akkor duplán rakjuk).
A közepére teszünk egy szelet vajat, ráfektetjük a csirkemellet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, megkenjük medvehagyma pestoval vagy lilahagyma karikákat teszünk rá, erre jön egy szelet füstölt sonka, majd egy szelet füstölt sajt, azután a másik szelet vaj, végül megborsozzuk és becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy a széleit feltekerjük ügyelve, hogy süléskor nehogy kifolyjon a finom fűszeres mártogatós sült vaj.
Szabadtűzön parázs felett grillrácsra tesszük és legalább 40-45 percig sütjük. Forgatni, mozgatni nem kell!
Ha sütőben készítjük, akkor 220 fokon (alsó sütés) nagyjából 1 óra alatt szépen megsül.
Elég szaftos lesz, de aki szárazabban szereti, 1 szelet vaj is elég hozzá. Miután elkészült, a csomagokat fémtálcára tesszük és forrón szervírozhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Minden évben készítek medvehagyma pestot, mert nagyon szeretjük akár sima kacsazsíros kenyéren vagy sült húsokhoz: https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/