Gombás-hagymás szószos húsgombóc recept
Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 dl napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 3 közepes csemegeuborka
- 2 teáskanál mustár
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek. zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk.
Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.
A mártásho olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a lecsepegtetettt gombát. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.
Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










