Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-hagymás szószos húsgombóc recept

Gombás-hagymás szószos húsgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 2 zsemle
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • 2 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 dl napraforgó olaj

    Mártáshoz:

    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gombakonzerv
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3 közepes csemegeuborka
    • 2 teáskanál mustár
    • 3 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

    Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek. zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk.

    Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.

    A mártásho olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a lecsepegtetettt gombát. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.

    Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá