Gombás-hagymás szószos húsgombóc recept

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 dl napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 3 közepes csemegeuborka
- 2 teáskanál mustár
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek. zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk.
Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.
A mártásho olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a lecsepegtetettt gombát. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.
Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »