Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Felmelegített olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek. zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk.
Golyókat formázunk a húsmasszából, majd a maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.
A mártásho olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a lecsepegtetettt gombát. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.
Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.