Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkepörkölt recept

Gombás csirkepörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag csirke pörköltnek való hús
    • 1 db koktélparadicsom
    • fél tv paprika
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • só, bors
    • 2 evőkanál olaj
    • 20 dkg csiperke gomba

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított olajon csipet sóval. Amikor összesett a hagyma, akkor hozzáadjuk a feldarabolt húsokat és együtt pirítjuk tovább.

    Amikor a hús kifehéredett, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.

    A gombát ha apróbb, akkor négybe vágjuk, ha nagyobb akkor több darabba és forró, száraz serpenyőben megpirítjuk. Azért pirítjuk meg száraz serpenyőben, mert akkor a gomba szép fehér marad, nem feketedik meg és sokkal finomabb az íze.

    A megpirított gombát beleszórjuk a csirkepörköltbe és együtt készre főzzük.

    Amíg a pörkölt elkészül, addig ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá