Gombás csirkepörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag csirke pörköltnek való hús
  • 1 db koktélparadicsom
  • fél tv paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg csiperke gomba

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított olajon csipet sóval. Amikor összesett a hagyma, akkor hozzáadjuk a feldarabolt húsokat és együtt pirítjuk tovább.

Amikor a hús kifehéredett, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.

A gombát ha apróbb, akkor négybe vágjuk, ha nagyobb akkor több darabba és forró, száraz serpenyőben megpirítjuk. Azért pirítjuk meg száraz serpenyőben, mert akkor a gomba szép fehér marad, nem feketedik meg és sokkal finomabb az íze.

A megpirított gombát beleszórjuk a csirkepörköltbe és együtt készre főzzük.

Amíg a pörkölt elkészül, addig ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.