Gombás csirkemáj paszternákpürével és párolt zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Gombás csirkemáj hozzávalói:
- 30 dkg gomba
- 5-6 db csirkemáj
- 1 db lilahagyma
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt színes bors
- majoranna
- csipet szerecsendió
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk Piros Arany (csípős)
- 1 dl víz
- 2 ek étolaj
- 3 dkg vaj
Paszternákpüré hozzávalói:
- 50 dkg paszternák
- 2 közepes krumpli (pl. sárga krumpli)
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 10 dkg vaj
- 1-2 dl a paszternák főzőlevéből
Párolt zöldségek hozzávalói:
- 2 db sárgarépa
- 1 db paszternák
- ízlés szerint pár db apró patiszon vagy 1 db kockára vágott cékla
- só
- 1 tk ételízesítő
Elkészítése:
A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát és kezdjük el párolni.
Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk tovább.
Amikor a hagyma üvegesre párolódott, és a paradicsom és a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd pároljuk kb. 10 percig.
Ezután szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, adjuk hozzá az kockákra vágott csirkemájat, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a csirkemáj készre főljön. Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük a májat, mert akkor száraz és kemény lesz. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
A paszternákot és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, egy kevés főzőlevet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd botmixerrel pépesítsük. (a főzőlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen az elkészült püré)
Az elkészült pürét egy szitán passzírozzuk át, hogy csomómentes, és selymes-krémes legyen, majd tálalásig tartsuk melegen.
A sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
Ezután adjuk hozzá az apró patiszont, öntsük fel vízzel, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd pár perc alatt főzzük roppanósra a zöldségeket.
Ezután szűrőkanállal szedjük ki a vízből, és tálalásig tartsuk melegen.
Amennyiben úgy döntünk, hogy patiszon helyett céklát főzünk, akkor azt mindenképpen külön főzzük meg, mert különben elszínezi a zöldségeket!!!!
Tálaláskor a tányér egyik felébe kanalazzuk a paszternák pürét, majd helyezzük rá a párolt zöldségeket. A tányér másik felébe pedig kanalazzuk a gombás-csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









