Gombás csirkemáj paszternákpürével és párolt zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombás csirkemáj hozzávalói:
- 30 dkg gomba
- 5-6 db csirkemáj
- 1 db lilahagyma
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt színes bors
- majoranna
- csipet szerecsendió
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk Piros Arany (csípős)
- 1 dl víz
- 2 ek étolaj
- 3 dkg vaj
Paszternákpüré hozzávalói:
- 50 dkg paszternák
- 2 közepes krumpli (pl. sárga krumpli)
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- 10 dkg vaj
- 1-2 dl a paszternák főzőlevéből
Párolt zöldségek hozzávalói:
- 2 db sárgarépa
- 1 db paszternák
- ízlés szerint pár db apró patiszon vagy 1 db kockára vágott cékla
- só
- 1 tk ételízesítő
Elkészítése:
A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát és kezdjük el párolni.
Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk tovább.
Amikor a hagyma üvegesre párolódott, és a paradicsom és a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd pároljuk kb. 10 percig.
Ezután szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, adjuk hozzá az kockákra vágott csirkemájat, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a csirkemáj készre főljön. Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük a májat, mert akkor száraz és kemény lesz. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
A paszternákot és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, egy kevés főzőlevet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd botmixerrel pépesítsük. (a főzőlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen az elkészült püré)
Az elkészült pürét egy szitán passzírozzuk át, hogy csomómentes, és selymes-krémes legyen, majd tálalásig tartsuk melegen.
A sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
Ezután adjuk hozzá az apró patiszont, öntsük fel vízzel, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd pár perc alatt főzzük roppanósra a zöldségeket.
Ezután szűrőkanállal szedjük ki a vízből, és tálalásig tartsuk melegen.
Amennyiben úgy döntünk, hogy patiszon helyett céklát főzünk, akkor azt mindenképpen külön főzzük meg, mert különben elszínezi a zöldségeket!!!!
Tálaláskor a tányér egyik felébe kanalazzuk a paszternák pürét, majd helyezzük rá a párolt zöldségeket. A tányér másik felébe pedig kanalazzuk a gombás-csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »