Gombás csirke zöldséges rizzsel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 30 dkg friss csiperke gomba
- csipet chili
- 1 csapott mokkáskanál curry
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér
- 1 evőkanál keményítő
- só
- víz
- olaj
- 1 kisebb sárgarépa
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 20 dkg rizs
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük.
A húst elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt gombát. Kicsit összepirítjuk, majd ízesítjük sóval, curryel, gyömbérrel, chilivel majd kb 1 dl vizet adunk hozzá és összesütjük.
1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben, majd mikor a hús megpuhult hozzáadjuk a raguhoz és összeforraljuk. Ettől lesz szép fényes és sűrű szaftja.
A rizst a zsenge borsóval és az apróra vágott répával enyhén sós vízben megfőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »