Gombás csirke zöldséges rizzsel recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 30 dkg friss csiperke gomba
- csipet chili
- 1 csapott mokkáskanál curry
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér
- 1 evőkanál keményítő
- só
- víz
- olaj
- 1 kisebb sárgarépa
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 20 dkg rizs
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük.
A húst elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt gombát. Kicsit összepirítjuk, majd ízesítjük sóval, curryel, gyömbérrel, chilivel majd kb 1 dl vizet adunk hozzá és összesütjük.
1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben, majd mikor a hús megpuhult hozzáadjuk a raguhoz és összeforraljuk. Ettől lesz szép fényes és sűrű szaftja.
A rizst a zsenge borsóval és az apróra vágott répával enyhén sós vízben megfőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










