Gombás csirke zöldséges rizzsel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 30 dkg friss csiperke gomba
- csipet chili
- 1 csapott mokkáskanál curry
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér
- 1 evőkanál keményítő
- só
- víz
- olaj
- 1 kisebb sárgarépa
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 20 dkg rizs
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük.
A húst elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt gombát. Kicsit összepirítjuk, majd ízesítjük sóval, curryel, gyömbérrel, chilivel majd kb 1 dl vizet adunk hozzá és összesütjük.
1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben, majd mikor a hús megpuhult hozzáadjuk a raguhoz és összeforraljuk. Ettől lesz szép fényes és sűrű szaftja.
A rizst a zsenge borsóval és az apróra vágott répával enyhén sós vízben megfőzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.