Gombákkal, szalonnával főtt kakas recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kakas feldarabolva
- 5-6 nagyobb fej vöröshagyma
- kolozsvári szalonna
- zsír
- őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors, őrölt kömény
- kettő gerezd fokhagyma
- friss petrezselyemzöld
- paprika, paradicsom
- laskagomba
- csiperkegomba
- szegfűgomba
Elkészítése:
A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot.
Ezután a pörköltalapot a nádudvari cserépedénybe öntöttem, ebbe belehelyeztem az átmosott és darabolt kakashúst. Sóztam, borsoztam, köménnyel meghintettem, beleraktam a pucolt fokhagymagerezdeket, a friss paprikát, paradicsomot egy csokor friss petrezselyemzöldet és felöntöttem meleg vízzel.
Kemencében közel 4 órán át főtt. Mielőtt teljesen kész lett, akkor tettem bele a gombákat, ez kb fél órával a kivétel előtt történt.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel megbolondítható.
Forrás: http://gasztrosagok.cafeblog.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.