Gesztenyével,aszalt szilvával töltött csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
- 1 tejben áztatott zsemle
- aszalt szilva ízlés szerint
- 2 dl vörösbor
A panírhoz:
- 10 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az aszalt szilvát vörös borban áztattam. Ezután lecsepegtettem,kisebb darabokra vágtam. A zsemlét tejben áztattam, majd kifacsartam.
A csirkemellet kiklopfoltam, sóztam, borssal meghintettem.
A zsemlét jól összekevertem a gesztenyével.
Egy mell szeletet kiterítettem, tettem rá gesztenyét és kiraktam aszalt szilva darabokkal. Feltekertem, majd paníroztam.
Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam.
Lassú tűznél fedő alatt kisütöttem forró olajban.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.